7. Oktober 2020

Der kom 1 mere mus i falden i nat, sådan at der i alt blev fanget 4 mus. 2 meget aktive, lidt større, og 2 mindre, lidt mere mørke og stille mus. Ifølge iNaturalist enten Halsbandmus eller Skovmus.
Begge (beslægtede) arter er nataktiv, hvilket måske forklarer hvorfor der ingen blev fanget om dagen. Så det bliver spændende at se om der bliver fanget flere i nat.
De kommer nok fra marken/haven til at søge ly, varme og føde nu om efterår. For nogle år siden havde vi også omkring 5 mus indendørs, og efter de blev fanget var der ingen mere i flere år.
Alle er på fri fod igen, langt væk fra huset.

Appen Birdquiz Pro blev gjort vinterklar, ved at kun vælge fuglearter som forekommer i dk om vinteren. Jeg scorer ikke særligt højt indtil videre, cirka 30%, og der er omkring 30 arter som jeg ikke har på min nye livsliste endnu, så jeg har noget at lave i de kommende måneder.

Der var en Rødhals i haven igen. Den bliver sjovt at følge om vinteren. Det er en af de få fugle som synger vinteren igennem, så jeg må øve mig på sangen for det største udbytte. “Lyder som kork som bliver trukket over en rude”, læste jeg et sted.

Jeg har for første gang forsøgt at lave en grafik med hjælp af en spreadsheet af antallet af mine observationer af Rødhals, som øvelse. Det lykkedes at gemme grafikken ved at tage et screenshot:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.