6. Januar 2021

På en dag med lette snebuer og lave skyer blev det en god dag for Boligbirding med 3 nye arter – blandt andet denne Sjagger – og 2 nye matrikelarter: Gråsisken (matrikel fugleart nr. 60) og Bramgæs (61):

Sjaggeren sad i Rønnebærtræet og “Sjakkede” meget. Så fint at høre dette specifikke lyd. Jeg hørte det da jeg var lige gået udenfor for at se på nogle skarve igen, som stadigvæk flyver hver dag over vores hus i retning nord -nordøst.

Gråsisken var en stor overraskelse. Jeg har set dem i det nærliggende Anebjerg (tænk at skrive sådan noget positivt over en helt nyt plantet fritids – skovområde) -men kunne ikke drømme om at se dem i vores have. Det gik også ret stærkt, men jeg så et fint silhuet af en ret slank fugl – i hvert fald i denne udstrækte, alerte holdning – lidt længere end en skovspurv men på nogenlunde samme størrelse, og fordi silhuetten var anderledes tog jeg kikkerten frem.
Derfor kunne jeg et kort øjeblik se den lysegrå fugl med lidt mørkere isse, og med en meget iøjnefaldende svagt rød hjerteformet plet på brystet med svage afgrænsninger. Det sidste var lidt forvirrende, da de om vinteren ikke burde have en rød bryst, men jeg kan se på billeder fra vinterhalvåret at det kan være noget rød synligt. Jeg var i hvert fald slet ikke i tvivl da jeg så den. Desværre hoppede den næsten med det samme ned på jorden og kunne jeg ikke finde den mere. Men måske kan jeg få den i kikkerten igen en af disse dage?
Den kom i vores have da der var fuld trafik omkring foderpladsen, med cirka 10 gråspurve, 12 grønirisk og 2 gulspurve.

Bramgås var en helt andet historie, da det faktisk var datteren som kaldte på mig fordi hun så nogle fugle på den anden side af huset. Der ventede hun på posten, fordi jeg havde købt en ekstra kikkert til familien. Meningen var at vi så kunne være flere om at se omkring i haven og naturen. Og hvem ved ville det give nogle flere arter. Men det viste sig altså at den allerede gav bonus inden den var kommet i huset.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.