7. Januar 2021

En dag med lidt mere sne end i går, først den anden dag i denne vinter med list sne.
Så snart børnene åbnede gardinerne om morgen var de begejstret udenfor, og det blev de en stor del af dagen.
Så der var ikke meget ro til fuglene ved foderbrættet, og for en gang skyld har de heller ikke spist færdigt.

Iøjnefaldende var en Han Bogfinke, som måske fløj ind i vinduet. Jeg hørte i hvert fald noget, og så en Bogfinke som gik lidt rund på terrassen og hvilede tæt op ad husets ydermur, der hvor der var en lille raster i væggen. Som om den var syg og søgte varmen. Den gik og fløj dog flere gange til foderplatformen, men kom også ofte tilbage til væggen, hvor den sad med vingerene en smule væk fra kroppen. Her til aften var den dog væk igen -men børnene var også meget aktivt på terrassen.

Jeg tog selv på en lille tur til Solbjerg Skov. Den minder rigtigt meget om Anebjerg og dens nyplantede skov, her ved siden af hvor jeg bor. Det er også de samme fugle man ser i de to nye Naturstyrelses skove: Tårnfalk, Dompap, Blåmejse, Musvit, Bogfinke etc. og i Solbjerg så en Musvåge, som jeg nu har set for anden gang på samme sted. Anebjerg er måske en anelse større, med flere bakker og nogle småsøer.

Jeg har ofte kigget ud over Solbjerg Sø fra bilen, men aldrig rigtigt set noget. I dag stoppede jeg for anden gang, og nu var der nogle troldænder, en Fiskehejre, Knopsvaner, nogle Sølv- Hætte- og Stormmåger og 1 Stor Skallesluger. Dermed kommer Solbjerg Sø pludseligt også lidt mere i varmen. Måske skal jeg alligevel oftere stoppe der.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.