5. Januar 2021

En lille tur i en lille skov i nærheden, meget ud af vinduet kiggeri, og egentligt ingen særlige obs i dag.
Den gruppe på (mindst) 25 Stillitser er der endnu, på samme sted som i går, men jeg har ikke haft mulighed for at forsøge at fotografere dem. Hvem ved kommer den, eller en enkelt individ til vores have, de er nu mindre end 1 kilometer fra matriklen.

Jeg har set følgende video, som understregede en gang til mine egne ideer om at begrænse mig lidt. Dermed kan man gå mere i dybden med enkele emner -som for eksempel havefugle.

Ifølge de første boligbirding resultater er følgende 10 havefugle de mest rapporterede i de første 4 dage:

1 Solsort 95,8%
2 Blåmejse 92,6%
3 Musvit 91,6%
4 Ringdue 84,2%
5 Rødhals 81,1%
6 Bogfinke 77,9%
Skovspurv 77,9%
8 Gråkrage
9 Husskade
10 Grønirisk 68,4%.
Bron: Boligbirden Bloggen

Nu kunne jeg godt tænke mig at lære hver enkelt af disse 10 grundigt at kende – Lyd, rede, vaner, forekomst osv. Det må da også være et fint corona projekt.
Så 2021 Havefugleår?
Og dermed også nogle gode muligheder til at blive bedre til at fotografere. At tage billeder af havefugle er jo en rigtigt fint øvelsesområde.

Jeg har læst mere i alle Boligbirding info, og ærgrer mig lidt over at stort set alt kontakt foregår på Facebook. Jeg har ikke adgang til Facebook, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre med det. Jeg kan læse med, men ikke deltage.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube