5. november 2020

Flot tur til Hem Odde i dag, med en kort stop ved Mossø øst. Mange troldænder og tre Taffelænder… og fætteren på billedet. De er der altså endnu.

Det blev til 21 registrerede fuglearter, nok mest fordi jeg ikke skrev de sædvanlige fuglearter fra haven. Kun Stor Flagspætte, som kom forbi igen.
Ved parkeringspladsen ved Mossø Øst parkerede jeg midt i en Mejsetog. Det er da noget af et fenomen. Ud fra bilen kunne jeg se en Sumpmejse, en Sjagger, Musvitter og Blåmejser, og da jeg kom ud af bilen faldt øjet på en Fuglekonge i gruppen.
Og det mens jeg havde svært at se nogle fugle på landet i den tid jeg stille og roligt gik rundt på det flotte og ret naturlige Hem Odde.

Sjovt nok var der i dag nogen som har besøgt Mossø Vest, Så med min observeringer fra Mossø Øst og Syd, og en observation fra afstand af 17 Knopsvaner i Mossø Nord kom vi hele vejen rund. Og det var åbenbart ikke en helt dårligt ide at besøge Mossø Syd med denne lidt kraftige vestenvind.

Ved en spontant lille tur med børnene kom vi til at forskrække en Skovsneppe i Anebjerg skov. Det må det i hvert fald ha’ været, fordi jeg kunne tydeligt se den lidt runde krop med en meget langt næb da den fløj væk. Men da jeg ingen erfaring har med Spover eller skovsnepper, og da jeg næsten kun så silhouetten, venter jeg lige med at registrere den som ny art for mig. Jeg vil gerne se den godt en gang – hvis den mulighed nogensiden kommer.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.