30. December 2020

Takke været konen, som på en familietur gjorde mig opmærksom på en forbi flyvende flok gæs noget længere væk blev det til en ny art i dag: Bramgås. Fugleart nr. 111 siden Marts 2020.
Faktisk var det en spændende flok, fordi det var kun 2 bramgæs som fulgte med en flok….. uhm… ikke grågæs i hvert fald. Der mangler hvid under vingerne, de gæs vi så var nok lidt mindre end Grågæs, og på billederne har de nogle tydelige brune striber på brystet, ergo… Blisgæs? Desværre var afstanden lidt for stor til at kunne tyde billederne med sikkerhed.
Og lige efter jeg skrev dette, tjekkede jeg iNaturalist en gang til, hvor en erfaren bruger forslår Blisgås. Og det syntes jeg også det var, jeg kunne bare ikke underbygge det. Blisgås altså. Den har jeg set 1x før i min dokumenterede periode.

Med nogle observationer fra Ringkloster området, Skanderborg Sø Øst og hjemme blev det til 17 Registrerede fuglearter. Mens jeg faktisk ikke har skrevet noget andet ned end Allike, Rødhals og Skarv fra matriklen. Om 2 dage er det nytårs konkurrencen hos DOF, og hvis det bliver til lige så en heldigt dag som i dag må jeg kunne nå op til cirka 20 til 25 arter den 1. januar. Jeg glæder mig til, men jeg har ikke alverdens tid den dag desværre.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.