2. Oktober 2020

På en rigtigt regnvejrsdag besøg i bil til flere lokaliteter: Hjemme i Fruering, Ring Kloster (dagens billede er derfra), Skanderborg Sø øst, en obs (fordi den Hættemåge var så smukt) i Højvang i Skanderborg og ikke mindst et besøg hos nok den mindste lokalitet i DOF-basen: Hvolbæk Sø, med en sidste observation fra 2016.
Hvolbæk Sø som lokalitet er simpelthen morsomt, fordi det nu er en lille brandkær i byen, fuld med fine vandplanter og store busker omkring, som fra alle sider fylder så meget i den bitte sø, at der ikke er meget at se. Det er mig uklart hvorfor det er sin egen lokalitet. men måske var det større for nogle år siden. Der er observationer fra 90’erne kan jeg se, det er jo omkring 25 år siden.
Jeg var der i nogle minutter, mens familien ventede lidt forbavset i bilen, og jeg så ingenting andet end en par meter vand og ellers planter og buske. Det bliver en sjovt udfordring at prøve at se noget. DOF medlemmer burde valfærde derhen, den skal bare på listen 🙂

Det var sjovt at få nogle arter med på en dag som i dag, i kort tid. Det blev til 16 arter, hvoriblandt Pibeander – jeg blev helt forelsket da jeg hørte deres pibe- og måske den sidste Landsvale for i år?

Dagen blev ellers brugt på at se på lokaliteter i komputer, for at se om der er noget som springer ud i omgivelsen hvor jeg ikke er obs på. Det er nok mest Ring Kloster som har mange arter, hvorimodt jeg ikke kender det som et meget artsrig område. Så måske skal jeg se mere på området der.

Fruering er gået fra 64 Fugle arter i marts 2020 til hele 89 arter i dag. Og det er lige så mange som Dyreparken i Skanderborg i øjeblikket. Det er vel lidt morsomt at det gør en forskel at der bor en fugleenthusiast i området.
Men jeg kunne vel godt tænke mig at holde lidt styr på hvornår jeg kommer hvor, sådan at der er lidt system i antallet af besøg i et område. Skårup Sø en gang om måneden (mindst) er for eksempel interessant, for at se hvad der sker i løbet af et år. Og Anebjerg burde jeg også besøge tit, for at kunne følge med i den nye skovs udvikling.

Og så er der en ny art til ugens boligfugl, og det ser sådan ud:

Med det blotte øje var det simpelthen svært at finde i den grå himmel, men da de skulle kæmpe op mod vinden, havde jeg tit til at finde dem med teleskopet, og dette billede i højer opløsning hjælper faktisk alligevel:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.