19. September 2020

Find familietur i det lokale skov, som resulterede et dette billede af en Stor Rovbille (Ocypus olens).
Men af sagens natur blev det til ikke mange andre observationer, andet end at det var rigtigt fint vejr og udsigten var skønt.

Datteren gik meget tæt forbi en Gulspurv, som flere gange flyttede sig bare en meter eller mere for at komme væk fra hende, men fordi hun gik videre i samme retning, var Gulspurven til sidst nødt til at flyve helt væk. Utroligt hvor længe især datteren var meget tæt på uden at opdage den, det var først da den fløj helt væk at den lille gruppe opdagede fuglen.
Gennem kikkerten kunne jeg se en orange-agtigt bagdel, hvilket forvirrede mig lidt. Men hjemme igen kunne jeg se at det er noget en Gulspurv har, den rustbrune farve på oversiden af halen. Så lærer man noget hver dag.

Det blev på denne måder på flere observationer rundt omkring i landsbyen, da jeg også så 3 Hvide Vipstjert og en Skovskade på vej til og fra supermarket.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube