17. December 2020

Som forventet en grå regnvejrsdag. Med dog en insekt i huset om aften: Kaprifoliefjermøl – den har jeg set før, men jeg kunne dog ikke huske navnet. iNaturalist to the rescue!

I et forsøg at finde en art eller to mere på eller fra matriklen til Boligbirding talte jeg alle fugle i en halv times tid. Egentligt er det vel den mest spændende og givende måde at se på fuglene på efter min mening. Man er fuld på arbejde, skal være koncentreret og være effektiv. Så får man nogle lister ud af det som kan bruges til noget – man skriver jo alle arter ned – og dermed kan man også se hvilken der ikke blev set. På denne måde bliver man opmærksom på små forskelle og opdagelser.
Så så jeg i dag at der var en han Gråspurv ved siden af hunnen – i hvert fald et stykke tid. Jeg syntes allerede at et var lidt underligt at det altid kun var 1 hun. Takke været den fulde opmærksomhed fangede jeg en kort stop af 4 Grønirisk, de var er kun cirka 10 sekunder, og på den måde er der vel altid en chance for at man ser lige lidt mere end ved et kort tjek gennem vinduet i nu og næ.

Altså, 15 arter i dag. Ikke den ønskede musvåge, men det var også ret tåget. Og som man altid kan tænke: måske i morgen.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.