16. December 2020

En dag uden regn, med rimeligt klart vejr. Jeg startede dog dagen ved at se på en rygsæk eller andre løsninger til at kunne gå rund med kamera og lens på en praktisk og forsvarligt måde.
Det blev til en skuldertaske med en kasse i til beskyttelse. Da der ikke var alt for meget tid tilbage efter det, blev det til en tur i området. Jeg nåede 4 DOF lokaliteter, og det var fint og godt. Det var dog overraskende at jeg ikke kunne se noget andet end 2 Knopsvaner i Skårup Sø, og det mens jeg kunne se hele søen. Sidste vinter var der for eksempel en stor flok af 100+ Pibeænder. Jeg har ikke set søen så tomt. Det så ikke ud til at der havde været meget aktivitet omkring søen, området lignede sig selv.

Det andet iøjnefaldende på turen var 31 Gråkrager som hold familiekomsammen ved det lille sø tæt ved Skårup Sø. Det er lidt overaskende at se så mange samlet på et lille område.
Musvågerne holder åbenbart til ved Vestermølle siden af skoven. Jeg så mindst 2 der i dag, mens jeg ikke har set en til Boligbirding i december endnu.

Tiden var for knap til også at gå forbi Vestermølle. Der plejer ikke at være noget at se på Skanderborg Sø derfra, men jeg tænkte på de Bækløbere jeg så der sidste gang. Jeg vil gerne forsøge at tage bedre billeder af dem, fordi nu ved jeg at der burde være lidt rød synligt, og hvem ved, trods det grå vejr, måske i RAW format og med den anden lens virker det.
Så: i morgen – Billeder af Bækløber og en observering af Musvåge fra matriklen. Det ville være fint.

Ah, i dag slå Spurvehøgen til igen i vores have, men jeg tvivler på at den fangede noget, da det gik vildt til, og fordi Spurvehøgen ændrede kurs, og dermed plan, mindst to gange i angrebet. Den var heller ikke til at se mere da jeg kom til vinduet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.