15. December 2020

Foto: En Hvinand uden hvid plet bag øjet er stadigvæk en Hvinand – blev jeg igen opmærksom på i dag.

Det er vel ikke længere nødvendigt at sige at det var en meget mørkt, skyet dag med en del småregn.

I haven var der den sædvanlige Stor Flagspætte han og i dag igen en Skovskade. Det var ret tåget og man kunne ikke se så langt. Det er langt siden at jeg kunne se forbi Tåning pga vejret.

Ved Skanderborg Sø tog jeg i cirka 20 min. nogle billeder fra bilen. De blev under omstændigheder bedre end med min – nu pludseligt -gamle lens, men det er svært at få noget ok ud af situationen.

Derfor er det vel glædeligt at jeg er blevet lidt bedre – eller i hvert fald hurtigere – til at bruge Darktable til at bearbejde billederne. Så kan man da se at dette billede er af en måge, og man kan endda se at det er en Stormmåge:

Der var en del fugle, mest ænder, på Skanderborg Sø, men den største gruppe var for langt væk.

Men alt i alt kunne jeg dog se Hvinænder, Troldænder, Gråænder og Pibeænder, og 1 Lille Lappedykker.

Jeg har været i gang med at Tagge de bedste billeder, sådan at jeg får et lille arkiv, men indtil videre er der næppe et billede jeg er stolt over. Men starten er der.

Inden den lille biltur så jeg følgende video (på Tysk) som jeg syntes var interessant. Det med at køre gennem land og uland på jagt efter en specialt observation er – også i mine øjne – diskutabel i disse Klimakrisetider. Og at huske at det gælder om at bare nyde at være udenfor og i naturen er tatsächlich key – for at sige det på en spontan måde.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.