15. Oktober 2020

Nu er der dagligt besøg af spætmejsen i øjeblikket. Lidt uforventet, fordi den kom meget sjældent før. Men måske har den bare opdaget foderbrættet. Den kan lide jordnødder, som billedet viser.

I dag gik jeg en times tur ved Anebjerg skov, omkring Spejdernes område. Der var nu ikke alt for meget at se, selvom skoven var egentligt fint nok, med lidt vand og en afvekslende (ny)beplantning. Der var større stykker med åbent landskab, så mon ikke der var meget liv der om sommeren.

På en dag som i dag var der ikke alt for meget at se. En Spætmejse ved spejderne, en Musvåge over området ved shelter bag Fælleden, nogle Råger og en Husskade. Hist og pist nogle sidste blomstrende Rejnfan eller Eng-brandbæger. Og en enkelt insekt nogle steder, som denne flotte flue:

I Genbrugsbuttikken købte vi for 5 kr.:

Fugle omkring os – af Svend Kaulberg – København 1964 – Branner og Korch.

Jeg ved at jeg allerede har denne bog, men helt ærligt, jeg ved faktisk pt ikke hvor jeg har lagt den. Så til 5 kr er den bare meget velkommen. Den kan hjælpe med at sammensætte en artikel om for eksempel Rødhalsen.

Vi var også til planteskolen i Skanderborg, hvor de solgte fine fuglehuse til 160 kr stykket. De var flot og af rent træ. Men jeg holdt mig dog til to Foderautomater, en til nødder og en til fedtboller. De ser fint ud og kostede 140 kr stykket.

Så dermed kan vi starte at fodre lidt mere varieret, og holde mere styr på hvem spiser hvad. Vi får travlt ved at se udenfor ved morgenmad.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.