14. Oktober 2020

Dagens dag startede på terassen med lyden af en Gærdesmutte kl 7:15, jeg blev siddende på en terassestol til kl 8: 15, og på dette tidspunkt var verden kommet i gang. Cirka 10 min. før solopgang (kl 7:52) kom fuglelivet i gang, både i haven og i luften overfor haven.
Kun solsortene havde været synligt og nogenlunde aktivt før solen kom.
For første gang i længere tid opdagede jeg flere småflokke med kun Alliker som fløj over mit hovedet. Deres kald, kombineret med den mindre størrelse og hurtige vingeslag gør det nemt at identificere dem, også i halvmørket. Flere grupper duer fløj på samme højde målrettet mod vest, i alt tælte jeg 104 af dem. Spurvene begyndte at dukke op sammen med solen, solvmåger drejede omkring og kom forbi, 3 Grønirisk landede på kirsebærtræets top til at modtage de første solstråler.

Kl 8: 15 var jeg blevet så koldt, og dagen var på det tidspunkt startet, at jeg nærmest skønte mig ind til at få varme. Kikkerten (fyld med nitrogengas til at undgå fugt og dug) duggede til i en par minutter, men kunne stadigvæk bruges.

I løbet af dagen læste jeg om fuglefodring, og at forskellige slags fuglefoder på forskellige steder kan godt øje antallet af fuglearter i haven. Hvis man endda bliver ved med at fodre året rundt kan man få nogle arter til at yngle i haven. Det var måske det det skete med Dompap familien, som jeg er ret sikker på havde et rede ved rønnebærtræet i haven. Deres dreng er nu i øverigt næsten lige så farverigt som far, bare ikke helt så intens og prefekt endnu.

Jeg kunne godt se at der kom rigtigt mange fugle til fuglebrættet omkring kl 8, og at det ville være fint hvis de kan få mad omkring solopgang. Måske kan jeg finde på en fint måde at have en fugleautomat på.

Samtidigt så jeg også på redekasser, og tænkte på at bygge dem selv. Men tiden gik, og da jeg gik ind i en gør-det-selv butik fandt jeg fine redekasser til 70 kroner stykket. Det ville faktisk være svært at bygge dem selv meget billigere. Så jeg købte en til at stárte med.

Så plannen er klar: Flere og mere varierede foderpladser, flere redekasser og flere muligheder til hjemmehørende planter og blomster i haven, sådan at insekterne kan følge med.
Og så håber jeg at Rødstjerten kan lokkes til at yngle i haven igen.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.