16. Oktober 2020

Så skete det! Fugleart nr 100 på min nye livsliste siden marts 2020. Art nr 56 set på eller fra matriklen i samme periode. En Sjagger i toppen af Rønnebærtræet, som lidt nervøs kiggede ud i haven, men som lod sig fotografere fra huset af.
Ifølge iNaturalist så jeg sidste år en gruppe Sjagger den 20. oktober (og den sidste den 8. februar).

Dagen stod i tegnet af en omstrukturering af haven, efter vi var færdig i dag med at se den lille serie “Giv os Naturen tilbage” på DR, serien var den sidste dråbe i en række tanker og ideer som ikke helt var kommet til livs endnu. Men i dag blev der slået gras, sådan at der opstod et netværk af stier på grasplænen. Ideen er at fjerne alt græs bortset fra de stier, et lille grasområde foran terassen, under tørstativet, et skyggested bagest i haven og et legeområde til børnene (Sikke en luksus at have plads til det hele).
Og måske var det alt det duftende nyslået og spredt liggende ret høje gras som fik Sjaggeren til at tjekke haven ud.

Tidligere var der hele to Spætmejser ved foderbrættet (det kører bare), og en Rød Glente over skoven.
I dag har jeg hængt en foderautomat med fedtbolde, som tiltrak næsten kun Skovspurve. De var der til gengæld også hele dagen, og måske fordi de så blev trukket ud over flere foderpladser, kunne jeg nu for første gang tælle hele 15 stykker.

Nu skal vi blive bedre til at genkende de lokale plantearter, og se om vi kan få dem ind i vores haven.
Jeg kunne godt tænke mig at samle lidt frø nogle steder, fjerne noget gras, og såe det ud. Hvis jeg gør det disse dage, burde der være en mulighed for at vi kan se noget resultat næste sommer.
Gullerød for eksempel skulle ikke være så svært. Sønnen ønsker Blåhat. Det ville være fantastisk.

Der var faktisk også en perlemor sommerfugl i forhaven, som besøgte et af de mange Kongepen. Jeg kunne desværre ikke se hvilken precise, da den var væk da jeg kom løbende med kameraet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.