10. December 2020

Utroligt hvor heldigt man kan være. Efter at der kom 15 Bomlærke i forgårs – nu det: Jeg så noget som lignede en måge ved skovens kant, på et sted hvor der normalt ikke flyver nogen større fugle. I forbindelse med BoligBirding tænkte jeg at det kunne værre interessant at se hvilken måge det eventuelt var, så jeg skønte mig til børnenes soveværelse, hvor jeg håbede på at have et bedre udsigt over netop dette stykke mark.
Efter nogle sekunder kom den “måge” flyvende tilbage, og passerede lige bag ved Rønnebærtræet og de omliggende buske. Der kunne jeg tydeligt se de sorte finger på vingerne, dermed vidste jeg at det ikke var en måge. Jeg nåede dog ikke at tage et billede pga alle buske, så jeg løb tilbage til stuen igen og gik udenfor. Der var heldet så med mig, fordi fuglen var for længst fløjet videre, men vendte om og fløj lidt tilbage i min retning. Den var langt væk, og i dårligt belysning pga endnu en meget grå dag, men det lykkedes at tage flere billeder hvor man i hvert fald kan se hvad det er: en Blå Kærhøg – aldrig set før (for så vidt jeg husker).

Ikke at jeg så det med det samme selvfølgeligt. Selv efter jeg havde bearbejdet billederne tænkte jeg at det nok var en Musvåge i vinterdragt. Heldigvis hjalp iNaturalists AI mig med at nævne Blå Kærhøg som første forslag. Og sammenlignet med billeder som der blev linket til i forslaget, og min fugleguide, kunne jeg endeligt se hvad det var. Billederne blev også indenfor få minutter identificeret af at være Blå Kærhøg af nogen.

Så: Fugleart nummer 110 siden marts 220, art nr 60 set eller hørt fra matriklen, og nr 25 til Boligbirding december 2020. Ting ting ting.

Og hvor flot den var! Så hvide og tydeligt at se (tæt på i hvert fald).


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.