9. December 2020

Ingen nye observationer i dag (på nær en Rødhals og en Tårnfalk som jeg ikke kunne lade være at notere). Men jeg nyder stadigvæk gårsdagens overraskelse af de 15 Bomlærker i vores have. Sikke en begivenhed.

Og så nyder jeg faktisk også det ovenstående billede fra i går, Liguster bær, fordi det er et fint billede, men den viser også lidt af hvad lensen kan. Der var jo endeligt lidt solskin i en time eller to, og selvom jeg skulle noget andet, kunne jeg alligevel hurtigt tage nogle billeder i haven. Og de første nærbilleder med lensen viste sig at være fint.
På dette billede kan man godt se (selvom det er en meget mindre version for at spare plads på hjemmesiden), at det faktisk kun er den øverste bær som er skarp. Med en diafragma af 5,6 er der en kraftigt “depth of field” virkning, og billedet viser at man heller må være meget precise for at ramme rigtigt.
Men at kun 1 bær er skarp, giver billedet en fint spænding.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube