7. Juli 2020

Fundet på en tur med børnene, ved spejdernes område i Anebjerg. Ifølge iNaturalist er det Almindelig Brunelle. Hvor mange Almindelige ting er der dog så fint at se på.

Om aften kom der lige så stille en stor samling Råger på marken ved huset. Det var meget svært at sige hvor mange, da de fløj frem og tilbage, og ankom i små grupper eller alene. Men jeg tog nogle billeder på et tidspunkt, og der var der 280 Råger, 23 Alliker og 3 Gråkrage. Sådan en stor flok er nok også en tegn på at sommeren er på vej over sit højdepunkt.

Da der ingen Smuk festivsal er dette år, besøgte jeg parkeringspladsen ved Vrold for at kunne se ud over Skanderborg Sø på dette punkt. Der var dog ikke alt for meget at se. En Musvåge fløj over området, en Tårnfalk musede, en Gulspurv sang, og mon ikke det var 2 Stillits som fløj over mit hovedet. På søen var der en del Toppet Lappedykkere samlet i en flok med mindst 3 Troldande, men hele flokken var desværre lidt for langt vær til at kunne se flere medlemmer af gruppen. Det så spændende ud, men jeg kunne lige præcis ikke se hvad det var. Der var mange tegn på at der havde været en stor flok Gæs i længere tid, men det er også et sted for hundeløftere. Jeg så 11 Grågæs, og fandt 2 fine fjer.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.