4. Juni 2020

En dag rig med observationer, mange af dem af for mig nye arter.
Men dette billede af en Okkergul Pletvinge er nok højdepunktet. Det var heldigt at jeg kunne overtale mig selv til at blive en par minutter længere og at gå nogle meter tilbage, fordi jeg havde set noget uklart flyve forbi, men var egentligt på vej hjem. Belønningen var denne flotte sommerfugl som sad pludseligt en par meter fra mig.

Men der var meget mere, mest af alt flere målere og sommerfugle (7 arter i alt).

I buskene ved parkeringspladsen larmede det uafbrudt, og jeg startede med at mene at jeg kunne høre viber, men den høje sang fortssætte i alle tonarter. Så jeg regner med at det var en kærsanger, men jeg kunne igen ikke se den.

Kærsanger (?)

Ved siden af Skanderborg Sø fandt jeg også en Rørspurv, som var tæt nok på til at kunne fotografere med min lens:

Endnu en ny art altså. Men en som var på vej, fordi jeg havde været på sporet af rørspurv flere gange.

Og selvfølgeligt, som er sket flere gange, når man først har set en ny art, ser man den dagen efter igen. Mærkeligt er det, men her altså to Canadagæs – nu meget bedre synligt:

Alt i alt blev det til 27 observationer, selvom jeg ikke syntes at jeg blev længe. Det er altså vigtigt hvor man er, nogle steder er rigt på nogle livsformer. I dag var det så de farvede vingers tur.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.