4. April 2020

Det gik lidt sent op for mig at jeg havde en chance for at se mange arter fra matriklen i dag. Så jeg nåede ikke helt så mange alligevel, men 22 er fint nok.

Denne kornbladbille blev fundet af sønnen, som også fandt edderkoppen ved siden af hans glas vand:

Ellers var det en meget heldigt fugledag. Jeg havde i går læst en udmærket artikel fra den hollandse “fuglebeskyttelse” omkring forskellen melle ravn og sortkrage (I Holland er der ikke mange Gråkrage -spørg mig ikke hvorfor). Og med den viden i baghoved (Korsformet silhouet – rude formet hale) var det pludseligt nemt at se at det var en Ravn som fløj forbi:

Cirka en gang om måneden kan man være så heldigt at der flyver svaner forbi, og i dag var så den dag – to knopsvaner som jeg heldigvis kunne høre at de var på vej, så jeg nåede lige at tage et billede:

Og prikken på i’et var nok at jeg fandt en Stor Flagspætte i træerne på stor afstand. Men dens tromme førte mig i den rigtige retning, og kikkerten kunne lige vise mig den – på afstand – ret hvide og forholdsvis store fugl som sad klistret op ad stammen og bevægede sig.

Jeg havde tit tænkt at det skulle være muligt at se noget på træstammene på de yderste rækker, på trods af den ret store afstand fra vores matrikel, og det klare vejr med den rigtige solbelysning gjorde det altså muligt.
Men heldigt var det trods alt. Der er mange træer at gå igennem.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.