30 Juli 2020

Flot tur til Dorup Skov og Mossø i dag. Det var en første besøg og en dejlig bekendtskab. På Mossøen var det ikke så travlt med fugle, men der var trods alt Fjordterne, og dem havde jeg ikke endnu på min sidste livsliste. Nr 89 blev det så til.

Nr. 90 var der også, og den var helt ny for mig: Lille Lappedykker, og endda en lille flok af dem. Jeg har ikke udarbejdet billederne endnu, så den kommer.

Der er nemligt rigtigt mange billeder, fordi Fjordternene og Lille Lappedykker var ny for mig, men også fordi der skete noget mærkeligt til sidst i Dorup Skov.

På vej ind i skoven var det rigtigt stille, jeg så eller hørte ingen fugle, det var meget underligt. På vej tilbage skete det samme, men så kom jeg til et sted hvor jeg opdagede mange småfugle mellem træerne. Jeg kunne se at det var mange bogfinke, men også Musvitter og flere arter.

Denne flok tog mere eller mindre samme vej, og på et tidspunkt var den lige foran mig. Der kunne jeg tælle 17 Bogfinke, 8 Musvitter, 1 Sumpmejse, 1 Rødhals, 1 Fuglekonge og endda 1 Træløber og 2 (eller 3) Spætmejse. Altså, alle sammen i en flok, og de fulgtes ad og bevægede sig som et igennem skoven. Det var som at være helt omringet af fuglene pludseligt. Det var svært at følge med hvor mange og hvilken der var, fordi de var på gulvet (Bogfinkerne og Musvitter, på træstammerne (Træløber og Spætmejse) halvejs i træerne (Sumpmejse og Fuglekonge) og der var en del bevægelse højere op i træerne.

Det var allerede en længere tur, så til sidst tog jeg bare billeder af alt det jeg så og bevægede sig, og nu er det så en fint opgave at gå dem allesammen igennem for at se om jeg kan finde og genkende noget.
Det bliver så i de kommende dage.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.