3. September 2020

En rigtig flot tur igen i det åbne landskab syd for Skanderborg sø. Jeg ville se hvordan mit nye stativ virkede ud i felten, og jeg blev ikke skuffet. Det er lidt bøvl at slæbe rundt med et stativ, men da jeg så de fugle på dagens billede var det fantastisk at have det med. Jeg havde lidt besvær med at se det gennem kikkert og kamera. Men gennem teleskopen og det nye stativ kunne jeg sagtens se detailjerne. Det var lige det afgørende fordel.

På stedet mente jeg at det er Bynkefugl, men iNaturalist kunne fortælle mig at det er Stenpikker. Dejligt at se, og overraskende. De var faktisk ret tæt på, og blev på toppen af busken i længere tid – heldigvis for mig, fordi det tog mig lidt tid til at installere teleskopen.

Senere på samme tur kom art nr 98 på fuglearter listen siden marts 2020: Halemejser. Det er ikke et nyt art, jeg har set dem – i haven – tidligere i år, men nu er de også med på min nye liste.

Nu bliver det snart spændende at se hvad der bliver art nr. 100, og hvornår den kommer. Det er fristende at kaste alt fra hænderne og sørge for at art nr 100 kommer i hus. Men det kan også være interessant bare at fortsætte og se hvad der sker.

I øverigt var der flere rovfugle i dag. Hele 3 Røde Glenter, 2 Musvåge (mindst) og 2 Tårnfalke.
Tårnfalkene havde fundet et modernt tårn, i form af en stor gransilo, som de brugte som deres basis.

De Røde Glenter forstyrrede en Ravn, og ude på marken var der 11 Viber.

Den flotte lille sommerfugl Lille Ildfugl blev også fundet i dag, det er min første (og sidste?) for i år, hvorimodt den blev fotograferet 8 gange sidste år.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.