2. September 2020

For første gang i langt tid et indlæg på bloggen uden billede. Jeg har kun taget nogle dårlige billeder af Grågæs langt væk (Tjek! på Boligfugl), og så en del billeder af alle de måger som flyver forbi (her til aften har jeg sæt dem til 2500 måger som fløj forbi – det var sikkert langt flere).

Men jeg har allerede sidste år besluttet mig for at tage et billede til iNaturalist hver dag fra maj indtil den 1. september. Dette år klarede jeg at tage et billede hver dag fra den 25. maj til den 1. september. Det er godt gået, synes jeg selv, men nu slapper jeg altså lidt af, og tager jeg kun billeder når jeg har lyst til det.

Det blev også nærmest med det samme en anderledes dag, fordi jeg, efter en times fuglekiggeri fra terassen (2 forbiflyvende Skovskader, 2 Tårnfalke, 9 Grågæs) slappede af med at se nogle videoer fra Naturen i Danmark, hvorefter jeg via via kom til følgende video:

Det tidlige fugletræk på Falsterbo, beskrevet af Klaus Malling Olsen.

Jeg var meget imponeret over videoen, da det godt nok er mange meget detaillerede informationer som bliver nærmest i forbigående nævnt. Det er fra en hel anden verden end min egen lille bagterasse, og hvor er der dog meget man kan lære, læse, se og høre sig frem til.
Meget inspirerende. Nu har jeg med det samme lyst til at få min ny livsliste, som jeg startede i marts 2020, op til 100 arter. Jeg mangler nemligt kun 3.
Men efter denne video kan jeg også godt fornemme at jeg ikke har travlt, fordi der er så umådeligt meget at lære og erfare, at det ikke giver mening at haste sig.

Om aften så jeg flere, lidt ældre fuglevideoer af DR derude og DOF, og det er klart at det kan betale sig at grave lidt rundt på nettet. Jeg har liked dem på min Youtube kanal, sådan at jeg kan få en fint lille samling af gode fuglevideoer.

Fordi, ja, jeg regner med at det nok er mere og mere bliver fuglevejen jeg kommer til at følge.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.