1. September 2020

Endnu en god fugledag. Med for eksempel denne rørhøg ved skoven, set fra matriklen. Meget uforventet. Og 3 gulspurve, som jeg syntes var lidt svært at identificere, men med hjælp af den AI af iNaturalist og fuglebogen blev det klart.

Gulspurv

Og først i dag gik det op for mig at en Gransanger har mørke ben, og en løvsanger lyse. Så enkelt er det, ligesom Tornsanger (lyst) og Gærdesanger (mørk). Det er nærmest interessant at jeg ikke har opdaget det før, fordi det står jo skrevet mange steder. Så i dag så jeg en Gransanger (og jeg er ret sikker på at jeg så en Lovsanger for nogle dage siden i haven -den var meget mere gul på maven).

I alt er jeg nu oppe på hele 27 arter set fra matriklen i 2 dage. For resten af måneden mangler der kun Musvåge og Gærdesanger, og så forventer jeg ikke meget mere. Måske grågås så, eller en skarv som flyver forbi. Eller hvem ved. En helt måned er langt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube