29. September 2020

Dagens billede er ikke så kønt, så derfor dette billede fra om morgen, hvor der landede 4 stær i Rønnebærtræet. Det må være en adult i vinterdragt. Jeg har faktisk ikke et billede så klart og tydeligt af Stær. De flyver normalt forbi med ret høj hastighed.

Men, altså, dagens nyhed er fugleart nr 99 (siden marts 2020): Krikand! Det måtte ske en gang.
Det var nok med nød og næppe at den blev hivet hjem fra en tur til Sortesø/Svanesø i Skanderborg, men især dette – som sædvanligt enormt dårlige – billede overbeviste mig:

Fordi det lige præcis viser et lille grøn område sådan cirka midt på ryggen. Det er det eneste billede ud af 10- 12 billeder som viser det, så det kan som altid betale sig at tage flere billeder.
Billedet er nu Krikand-identificeret på iNaturalist af en anden bruger.

Der var også lidt tid til kort at teste den mobiltelefonholder som kom med posten i går. Den gør det muligt at tage billeder med mobilen gennem teleskopen. Det virkede med det samme, men min ret billige og lidt ældre mobiltelefon er ikke så god til at tage billeder. Så alt i alt er det næppe bedre end at tage et billede med almindeligt kamera. Jeg kan dog forestille mig at der sagtens kan være situationer hvor det kan være gavnligt at bruge mobiltelefonen.

Billede med mobiltelefon og teleskop:

Og billede taget ud fra hoften med almindeligt kamera_

Det er taget på kort afstand, måske 12 meter, det andet billede uden stativ.
Denne situation var i dag mest fordelagtigt for telefonen. På langt afstand (8 km) var kamera- billedet bedre, og især nemmere.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.