28. April 2020

Lige som i går var der endnu en ny art som viste sig i og omkring vores haves. Og heller ikke denne gang har jeg et godt billede af den. Dagens art er en Rødstjert, og den havde jeg holdt udkig efter i længere tid.

Jeg fik et kort syn på den via kikkerten, og kunne se noget af det sorte hoveded med den hvide streg, men det var især dens sang som var iøjnefaldende og klart.
Jeg brugte DOF’s app fuglebog til at tjekke sangen mens jeg stod og hørte på det, og var ikke i tvivl.

Så nu gælder det om at få et bedre billede i den kommende tid. Det skulle være muligt.

Ellers har jeg i dag brugt tid på at undersøge forskellen mellem en hun og han Musvit, Blåmejse og Bogfinke, og glæder mig over at jeg nu har lært at det kan ses hus disse tre arter.
Skovspurven viser ingen forskel mellem hun og han.

Og jeg fandt hele 4 blishøner på reden i Skanderborg sø og Båstrup sø.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube