27. April 2020

Dette flotte insekt kørte med i bilen, så jeg ved ikke hvor det kommer fra. Umiddelbart, siger iNaturalist, ligner det en snudebil af slægten Phyllobius. Det kunne så være en Pæreløvsnudebille for eksempel.
(Edit: Det blev så til en blodsnudebille ifølge iNaturalist)

Men dagens hovedobservation for mig var nok et kort besøg af en Stillits på matriklen. Det var meget klart at se gennem kikkerten (men desværre et dårligt billede), og jeg er glad for at jeg brugte den. Ofte gælder det om at lægge mærke til afvigende opførsel af en fugl, for at kunne fange de arter som har et silhouet som minder om de mere almindelige fugle. Denne stillits mindede for eksempel rigtigt meget om en skovspurv, sådan oppe på træet i modlys.
Det var kun dens nervøse halebevægelsen som overbevidste mig, med nød og næppe, om alligevel at lyfte kikkerten op og se på den der “skovspurv”.

Jeg har aldrig set en stillits i vores have før nu, men jeg har prøvet mig frem med en app som forsøger at give et bud på hvilken fugleart der skjuler sig på en lydoptagelse. Og den foreslog for nogle dage siden til min forbavselse “Stillits” da jeg optog lyd fra nogle forbiflyvende småfugle.
Appen er ikke perfekt, så det var mere et fingerpeg om at det kunne jo være.

Appen hedder BirdNet, og er en prototype. Men det kan sagtens bruges i mange situationer, og det er en spændende tilføjelse til kamera og kikkert.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.