27. Maj 2020

Det lignede en farvelagt Oldenborre, men måske var den lidt mindre: en Grøn Gulbasse. Sikke en farvepragt, og grøn så den ikke altid ud:

Den var så tung at den fik det vilde korvel til at bøje helt ned. Jeg kunne nemt fange den i en beholder, for at forsøge at tage et godt billede, men den fløj væk så snart jeg liftede låget, så jeg fik kun 1 skud.

Det var tæt ved huset, efter jeg havde gået et par minutter til et sted i en dal, hvor jeg efterhånden har fundet ud af at det vrimler med sangfugle. En Jernspurv lod sig fint fotografere i dag, men en fenomenal sanger skjulte sig så godt at jeg forgæves prøvede at få et eller andet billede af den i måske en halv time eller mere.
Det blev kun til en lydoptagelse, hvor det altså er stort set 1 fugl som synger, selvom man kan høre mange kendte fuglestemme. Jeg tror derfor at det måske er en kærsanger:

Det er virkeligt fantastisk.

Herligt at man lige kan gå udenfor ens have, og have sådan nogle fine oplevelser.

Jeg så også en Rød Glente igen, sandsynligvis 2 gange, i Fruering (med sikkerhed – så flot at se den kløftede hale vende rundt og tilbage igen, mens fuglen drejer omkring) og med 98% sikkerhed i Gram. Det var i hvert fald en Glente.

Jeg så mange guldsmede i dag, smaragdguldsmed vil jeg mene, men jeg tog ingen billeder.

Og det var måske også godt, fordi jeg prøvede i dag i RAW, og det var en disaster. Mest fordi det viste sig at være meget besværligt at arbejde med dem på min komputer, og resultatet var endda forfærdeligt. Så det bliver jpeg igen i morgen. Det sparer en masse tid.

Og konen så et egern i vores have. Det har vi kun set 1 gang før, sidste år, hvor den besøgte fuglefoderbrættet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube