27. Maj 2020

Det lignede en farvelagt Oldenborre, men måske var den lidt mindre: en Grøn Gulbasse. Sikke en farvepragt, og grøn så den ikke altid ud:

Den var så tung at den fik det vilde korvel til at bøje helt ned. Jeg kunne nemt fange den i en beholder, for at forsøge at tage et godt billede, men den fløj væk så snart jeg liftede låget, så jeg fik kun 1 skud.

Det var tæt ved huset, efter jeg havde gået et par minutter til et sted i en dal, hvor jeg efterhånden har fundet ud af at det vrimler med sangfugle. En Jernspurv lod sig fint fotografere i dag, men en fenomenal sanger skjulte sig så godt at jeg forgæves prøvede at få et eller andet billede af den i måske en halv time eller mere.
Det blev kun til en lydoptagelse, hvor det altså er stort set 1 fugl som synger, selvom man kan høre mange kendte fuglestemme. Jeg tror derfor at det måske er en kærsanger:

Det er virkeligt fantastisk.

Herligt at man lige kan gå udenfor ens have, og have sådan nogle fine oplevelser.

Jeg så også en Rød Glente igen, sandsynligvis 2 gange, i Fruering (med sikkerhed – så flot at se den kløftede hale vende rundt og tilbage igen, mens fuglen drejer omkring) og med 98% sikkerhed i Gram. Det var i hvert fald en Glente.

Jeg så mange guldsmede i dag, smaragdguldsmed vil jeg mene, men jeg tog ingen billeder.

Og det var måske også godt, fordi jeg prøvede i dag i RAW, og det var en disaster. Mest fordi det viste sig at være meget besværligt at arbejde med dem på min komputer, og resultatet var endda forfærdeligt. Så det bliver jpeg igen i morgen. Det sparer en masse tid.

Og konen så et egern i vores have. Det har vi kun set 1 gang før, sidste år, hvor den besøgte fuglefoderbrættet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.