27. Juni 2020

Det skulle være en Lille Blomsterbuk ifølge iNaturalist, som undrede mig lidt, da jeg syntes at den lignede en slags sort Præstebille. Men det er nok rigtigt.
Edit: Indtil videre står den som “Blødvinge”, og ikke en Blomsterbuk.

Jeg tog en smuttur til Gram (Anebjerg) om aften, og fandt i en lille halv time blandt andet en (mindst) Gulspurv, en Tornirisk, en Lille Gråsisken (det er det jeg mener det er, men på iNaturlist er der nogen som er lidt i tvivl, om ikke det er en almindelig Gråsisken) og en Jernspurv.

Flere af arterne kan jeg først hjemme bestemme, da billederne kan forbedres i GIMP og analyseres. I felten så jeg ikke at det er en Jernspurv:

Men det er stedet og især den spidse, sorte næb som afslører arten.

Jeg har skrevet nogle notater ned i dag:

  • En landsvale som efterfølger og nærmest rammer en husskade
  • En ung gråspurv som forsøger at fange en forbiflyvende Grøn Guldbasse. Jeg kunne ikke bare se på og sprang op -der er ikke så mange Grøn Guldbasser her.
  • Vores fastboende mus, som vi har døbt Rubert, har vænnet sig til mennesker på terassen. Børnene kan komme på mindre end to meters afstand, uden at den flygter. Snak og bevægelse på terassen generer den ikke, men at klappe i hænderne jager den væk.
  • Dompap ses meget ofte ved foderbrættet. Often kun 1 han, nogle gange en hun, og nogle gange begge to. Så det er ukendt om de har en rede, passer de begge to på reden?
  • Vi hørte en Tårnfalk skrige mens den fløj forbi. Det er ikke så tit at vi hører det, selvom Tårnfalken er der dagligt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.