27. August 2020

Det er svært i dag at vælge et billede, men det blev dette Rødben. Det er en ny art til min liste fra marts 2020, og art nr 95.

Den blev set på en tur med børnene til Hou, hvor der også var en lille flok… uhm.. Almindelig Ryle? Islandske Ryle – ifølge iNaturalist læser jeg lige mens jeg skriver dette. Vov. Det er en overraskelse. Og det viser også at jeg intet ved om fugle udenfor min “patch”/ mit område.

For at være ærligt, viste jeg ikke engang at der findes Ryler, ikke engang den Rødben, med de knaldrøde ben, kunne jeg identificere. Det er nok et livslangt hobby, at prøve at vide noget om fugle.
Art nr 96 altså.

Jeg stod lige så stille på byens kant, de kom flyvende ind, og jeg lavede nogle skridt for at kunne se noget. Jeg var sikkert for tæt på, og efter noget betænkningstid fløj de op igen. Det var ikke meningen, men jeg trøster mig bare med at det gjorde de også første gang da vi legede på stranden.

Det var ellers lidt heldigt, fordi vi var på det sted hvor de 2 nye arter blev set, på randen af byen. Men den første gang var vi for larmende og optaget, at jeg kunne se noget andet end at der fløj noget interessant forbi en gang imellem. Børnene ønskede et andet strand, så vi tog et andet sted hen (hvor der var en flot Skarv tæt på). På vejen hjem spurgte jeg børnene om jeg måtte gå tilbage til det første sted, eller om de var for træt.

Aftalen landede på at jeg ville bruge 3 minutter (3 x tælle til 60), mens de spiste hver en banan i bilen. Og der kommer så de billeder af de to nye arter fra.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.