26. August 2020

Sikke en overraskelse at opdage dette skovfirben lige foran min næse, cirka en meter højt i en busk i haven. Det lignede et sammenrullet tør blad i en ellers grøn busk, så det var heldigt at jeg opdagede at det havde øjne. Busken står midt i haven, der hvor børnene leger og hvor alt livet foregår.
Sidste år, den 19de sept. 2019, fandt jeg også et i haven, men den var på nogle sten i solen, lige som man forventer det.
Mon ikke det er fordi haven er, jeg indrømmer, uplejet, buskene vokser stort og der er god plads til alt muligt.

Om morgen, ved morgenmad, så vi en Skarv som fløj forbi på stor afstand. Men kikkerten er altid ved hånden, så det blev til Skarv nummer to her i sommer/efterår.

Om aften kom der (mindst) 170 Råger og Alliker forbi, nok på vej til en soveplads i Skanderborg.

De sidste par år var der mange Landsvaler på husets tag i denne begyndende efterårsperiode. I øjeblikket er der flere og flere som er synligt over marken foran vores hus. Om de så også samler sig igen på taget tvivler jeg på.

Der er en flok Stær, nok lidt under 50 fugle, som flyver rundt omkring, og som en gang imellem flyver over vores have. For nogle år siden var der en lille sort sol over marken – og man har da lov til at håbe.

Der er flere Guldsmede arter i haven, også nogle rigtig store, blå med gule striber/pletter, men de sætter sig sjældent ned i haven, sp jeg har ikke kunne tage et billede af dem. Men Hedelibeller er der hver dag. Både almindeligt, Stor og Blodrød Hedelibel.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.