23. Juli 2020

Det lykkedes at få en halv time ude på terassen, sådan at jeg kunne lave en komplet liste af alle fugle. Det hjælper at være stille på stedet i mindst 20 minutter, hvilken disse 2 mande bekræftede. Det var altså efter cirka 15 min på terassen, men de to Gråspurve var ikke helt tryk ved situationen, og kiggede længe på mig. Det var først sidst i de 30 min. at de turde at komme til fuglebrættet.

Det var klart at en halv time omkring kl 10 er meget mere begivenhedsrig end en halv time omkring kl 20. I går kl 20 blev det til 6 arter, i dag omkring kl 10 var der 14 arter, hvoraf til og med en Træløber, for første gang observeret i vores have. Kort, desværre, men lige nok til at være sikker (selvom man uden billede og lyd vel ikke kan være helt sikker om det ikke var den meget lignende Korttået Træløber)

Og der kom flere billeder af alle de kålsommerfugle i haven, og til min overraskelse var der igen 2 Grønårede Kålsommerfugle, og 1 Lille Kålsommerfugl. Det lykkedes faktisk i dag sønnen at fange 1 ved hånden, som heldigvis kunne flyve videre igen bagefter.

Vores sommerfuglebusk virker ikke tiltrækkende endnu, eller sommerfuglerne er der ikke. Men jeg har ikke set en eneste sommerfugl på den eller i nærheden, selvom den (de, det er to store planter) langsomt kommer mere i blomst.

Der er rigtigt mange svirrefluer i haven lige nu. Især omkring de solrige steder ved garagen, hvor der er mange Svinemælk (?) planter, Hyldebær, Liguster og et halv gammelt Pæretræ mod garagens væg.

En, formentlig Grøn Gulbasse fløj mange små cirkler i haven, og kom på den måde rundt omkring i haven. Sjovt at kunne følge den store bille flyve rundt i haven, på et tidspunkt skulle jeg nærmest dukke mig da den kom med fart i min retning. Desværre sætte den sig ikke ned. Vi skal have flere blomst om sommeren.

Købte bogen “Fuglene i Haven” af Benny Génsbøl, Gads Forlag 1996, i samarbejde med DOF.
Desværre stinkende af cigaretterøg, så jeg håber at jeg finder et andet eksemplar en gang. Denne koste 5 kr i Genbrugsbutikken. Det var ok syntes jeg.
Bogen behandler 50 arter som man kan forvente i haven, og har nogle tips omkring tiltrækkelse af arter (Redekasser, Planter til at være i og mad)


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.