22. Oktober 2020

Efter mange forsøg på at identificere disse svaner som fløj over vores hus i dag, fandt jeg sent på aften alligevel en svane i et af de 12 billeder som jeg tog, som for mig indicerer at det var Sangsvaner:

Den har i hvert fald ikke en Knop på næbet eller en orange næb som knobsvaner, og dens trækantede hovedet og lange hals tyder på Sangsvaner og ikke Pibesvaner.
Det ville være en ny art på listen siden marts 2020…. Jeg afventer dog iNaturalist før at jeg begynder festen…

I dag gik turen til det meget nærliggende Fruering Fredskov, et lille skov som snart bliver helt omringet af nye villakvarter. Der var for et år siden kun registreret 3 arter i DOF-basen, men efter en tur i marts blev det til 9 arter, og efter i dag er der nu 14, da Fuglekonge, Gærdesmutte, Allike, Skovskade og Spætmejse kom til.

Især Fuglekonge var lidt af en personligt sejr, da jeg brugte meget tid på at få syn på den pipende fugl i nåletræerne. På grund af pibestemmen var jeg temmeligt sikker på at det var fuglekongen, og på et tidspunkt fik jeg også øje på piberen, men i modlys og langt væk var jeg alligevel ikke helt 100% sikker. Men da lyden fløj to gange væk til det næste lille stykke med nåletræer, blev jeg enig med mig selv om at man ikke kan blive ved med at tvivle. Lyden genkendt jeg som Fuglekongen, stedet var rigtigt (ret højt oppe i nåletræer), hvad jeg havde set var ikke en blåmejse eller anden kendt sangfugl, og den holdt sig til nåletræer. Så jeg registrerede den som 1 Fuglekonge.

Da jeg var færdigt med rundturen i skoven, gik jeg dog lige tilbage til stedet, hvor jeg igen fik øje på en pibende fugl. Og nu kunne jeg se at jeg havde haft ret i ikke at tvivle. Det var en Fuglekonge.

Men på den anden side er jeg ret overbevist om at jeg 2 gange så en Spurvehøg i dag, begge gange i et meget kort øjeblik, som gjorde at jeg ikke kunne blive helt sikker på hvad jeg så.

Så det var vist tvivlens dag.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.