22. April 2020

Der kommer stadigvæk mere og mere liv i haven og omkring. Det er nu en meget solrigt og tørt periode, jorden er hård, men beskytter dermed nok den underliggende fugtige jord.

I dag var det turen for årets første Lille Kålsommerfugl, altså den jeg nåede at fotografere. Og til min stor glæde også en Aurora sommerfugl i vores have i dag.

Solsortene er nu godt og vel i gang med at bygge rede, men jeg har ikke fundet ud af endnu hvor precis.

Og jeg har set min første svale for i år, efter jeg for nogle dage siden mente at jeg, meget kort, så en.
Så kort at jeg dengang ikke ville tro det. I dag fløj den forbi vores have, vendte om og fløj tilbage.

Jeg nåede lige at fange dem med kikkerten, men var ikke helt obs på hvor jeg skulle lægge mærke til for at kunne identificere den. Nu er jeg dog 80% sikker på at det var en landsvale: hvid bug, men kort hale. Men det er især det sidste, det der med hale, som jeg ikke bevidst har lagt mærke til. Så jeg tør ikke at sige for alvor at det var en Landsvale. Jeg må prøve igen næste gang.

Edit kl: 23:15 Efter gennemgang af billeder og en samligning med min egen lille skitse af fuglen, er jeg nu 100% overbevist at det var en landsvale. Den havde nemligt sort hovedet, og silhouettet passer.
Jeg blev overbevist da jeg så især et billede på iNaturalist – og så efterfølgende at jeg selv havde taget det billede, da vi hvert år får landsvaler på besøg på husets tag.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.