21 Maj 2020

Sikke en fugledag igen, og det for en familiedag hjemme!

Det startede med sangen af en Gøg klokken 8:20 om morgen. Det var meget stille udenfor, og sangen var derfor højt og klart. Gøgen var nok ikke alt for langt fra huset. Og det var første gang i år at jeg hørte Gøgen.

Lidt efter, kl 10, så hele familien en Rød Glente glidende lavt over landskabet. Den drejede rundt lige over vores hoveder, og lod sig fotografere i længere tid. Så selv med min budget 250mm lens kunne jeg tage nogle rimelige billeder, hvor i hvert fald alle kendetegner er synligt, inklusiv øjnene.

Da vi senere tog på en cykeltur, fandt jeg nogle reder med Bysvaler. Og, jeg indrommer, jeg har ikke før haft styr på svaler, så det er også en første gang at jeg kan registrere den med sikkerhed,

Senere i haven blev jeg selv overrasket over at jeg kunne sige at to fugle som fløj lavt over haven var Stillitser. Det er fordi jeg har optaget lyd af forbiflyvende fugle nogle gange, og resultatet var oftest enten Grønirisk eller Stillits, og hvergang jeg hører et tilsvarende lyd husker jeg disse to muligheder. Så med det i baghoved, og lidt rød og sort med hvid som jeg nåede at lægge mærke til, var jeg pludseligt sikker. Og det er heller ikke sket før, og virker næsten lidt skræmende på mig, af et eller andet årsag. Hvordan kan man dog have lært at tyde hvad to hastigt forbi flyvende prikker på himlen er for nogle fugle?

Der var en del fluer som bestøvede en velduftende busk med blomster. Det er ikke kun honningbier som gør det.

Og andre bier findes der selvfølgeligt også:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.