19. Marts 2020

Det var noget af en omslag i dag, solen skinede, det var en dejligt varme, nærmest vindstille, og pludseligt dukkede denne Stor Humleflue, Nældens Takvinge, Citronsommerfugle, humlebier og fluer op.

Almindelig havesvirreflue

Det var som om vinteren, og den tid hvor kun fugle stjal opmærksomheden, var i dag forbi. Insekterne krævede deres del, og jeg skønte mig rundt omkring i haven – især for at forsøge at få et billede af citronsommerfuglen, men den var hele tiden for hurtigt.

Det var lige før, at jeg er en lidt vemodigt over at jeg nu skal fordele min tid mellem insekter og fuglene. Vinteren er en nemmere tid at være i, men sommerens rigdom er som et paradis.

Insektbogen er hivet frem fra hylderne og lagt ved siden af fuglebogen.
Jeg må lave en plan til at bruge min tid så godt som muligt, men jeg føler at jeg er blevet en lidt klogere på hvilken arter har min største glæde.

Ungerne er selvfølgeligt hjemme i disse tider, så måske skal vi lede efter de dyr fra 99arter som jeg ikke har set endnu.

p.s. Gårsdagens observationer blev som ventet til en Musvåge og en Sangdrossel.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube