18. Marts 2020

Helt ærligt… jeg stod et par sekunder ved vinduet og tog et billede af en måge som lige fløj forbi. Bare for at se på kameraet at det slet ikke var en måge. I Gimp kunne jeg bearbejde billedet mere, sådan at det så ud som nu. En musvåge, selvom den ser lidt spids ud i vingerne på dette billede. Men den vinterdragt kender jeg nu.
Jeg har alligevel lagt den ud på iNaturalist, fordi der vel er en par procent tvivl tilbage.

Sent på eftermiddagen, da hjemmearbejdet var færdigt, gik jeg en tur i den lokale skov. Det var fint og rart, med en del mennesker som på dette tidspunkt brugte skoven til at ride på hest, gå tur med hund eller gå en tur med børn. Det var lige før man skulle huske at holde afstand fra hinanden ifm corona.

Jeg prøvede at stå stille i længere tid, for at se om fuglene ville vænne sig til mig og ville komme tættere på, eller ville give lyd. Det føltes lidt håbløst, de første 10 minuter, hvor man bare stå stille og kan kun se nogle råger som flyver over.

Men efter 15 minuters stille ventetid var der meget mere liv omkring mig, og fuglene kunne høres forskellige steder. Det virkede åbenbart.

Det kom blandt andet en højt og klart sang fra trætopperne, som blev besvaret fra et andet sted længere væk. Sangen var varieret med forskellige toner og melodier, og kunne sikkert høres fra en kilometers afstand. Jeg forsøgte at finde fuglen, og så et kort øjeblik en fugl som sagtens kunne være ansvarligt for sangen og de lykkedes at få en ok lydoptagelse:

Jeg mener at det er en sangdrossel, men fordi jeg ikke er så god til fuglesang, har jeg også lagt det ind på iNaturalist for en sikkerheds skyld. Når man ikke ved hvilken muligheder man ellers har, bliver der vel altid en hvis usikkerhed.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.