18. Juni 2020

Vi stoppede 15 min. ved Egå Engsø da vi kom kørende forbi. Sikke en rigdom – helt utroligt. Og så bliver det muligt at komme hjem med et billede af 5 fuglearter og en ko: Stillits, Stær, Vibe, Hvid Vipstjert og hættemåge. Det sker vel ikke så tit at man får så mange arter samlet på sådan et lille område.

Vi havde selvfølgeligt ikke tid til at tælle alle Knopsvaner, Blishøner, Gæs og Troldænder, så jeg registrerede 10 arter jeg havde billeder af eller havde hørt. Men jeg kan huske 14 arter hvis man inkluderer Knopsvaner, Grågæs, Blishøne, Fiskehejre etc.

Fuglelivet omkring søen, i de få busker og træer der er ved parkeringspladsen, virkede allerede meget interessant med masser af liv.

Det ville være et flot sted til en tur med fugleinteresserede og -kender, en lidt længere besøg, fordi når man er der så kort og enemand er det umuligt at se hvad der findes og hvor mange.

I haven fandt jeg såmænd en Grøn Guldbasse. Kun min anden fund nogen siden, og dejligt at den kom til vores villahaven.

Og som sagt i går – der findes masser af spændende fluer fanget bag vinduerne -i dag endnu en ny art for mig – en Stor Narcisflue.

Ah, og sønnen viste mig en Rød Glente, højt oppe på himlen da vi tog hjem fra Skolen. Utroligt hvad mindre børn allerede kan få øje på og at de realiserer sig at det kunne være interessant.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.