17. Juni 2020

Dette må være det mest i øjnefaldende billede fra i dag. Taget lidt efter kl 07:00. 3 Sølvmåger på husets tag, og jeg har haft det svært ved at kunne, for alvor, sige at jeg så en sølvmåge fra matriklen. Og nu sad de der bare op på husets tag!
Flot at man kan se de lyserøde ben. Ingen tvivl.

Senere så jeg, meget kort, en Rødstjert i et træ i haven. Endnu et tilfalde af “lad mig lige med kikkerten se på denne spurv, for en sikkerheds skyld”, for så at blive konfronteret med de flotteste farver. Sikke en klart syn, sådan en han med alt det orange, den sorte stribe ved øjet og den hvide stribe på toppen.

Der er mange fluer som enten flyver indenfor og kan ses bag vinduerne, eller dem som flyver i fuld fart mod vinduerne. I det sidste tilfalde ligger de ofte k.o. på jorden i et minut eller lignende.

Så det kunne være et fantastisk projekt til en lørdag eller sådan noget, at se på alle de fluer bag og under vinduet. I dag var det denne Svirreflue, som jeg ikke kendte endnu. Ummidelbart tror jeg at det må være en Hvidplettet Agersvirreflue.

Og nåjj, hvor havde den det svært da den knaldte mod vinduet i fuld fart. Det tog noget tid for den kom fra ryggen op på føderne igen, hvorefter den, efter måske et halv minut, fløj op mod væggen. Der var den i måske 4 minutter, før den endeligt fløj videre. Gad vide om den har fået skade på øjnerne eller andre ansigtsdele. Men de flyver altid videre på et eller andet tidspunkt.

Jeg kom forbi Egå Engsø i dag, men havde ikke rigtigt tid til at stoppe. Men min mund var helt åben af forbavselse. Sikke en enormt mængde fugle jeg sådan lige hurtigt kunne se. Hold da op. Hvorfor er de alle sammen der, og ikke i Skanderborg Sø eller Mossø? Det er virkeligt en anden verden. Jeg ville ikke engang kunne klare det hvis jeg skulle stå der med min kikkert. I Dofbasen hedder det at kun allerede i går var der nogen som så 66 arter der i godt 5 timer.

Og så noget andet mærkeligt. I går så jeg så min Tornirisk, som viste sig at være en Lille Gråsisken da jeg kom hjem og så på billederne. Men selvom jeg i feldten var ret overbevist om at det var en Tornirisk, kom ordet “Barmsijsje” flere gange op i mig – egentligt uden at jeg nu for alvor lå mærke til det. Og overset til dansk var det netop det det var, en gråsisken… Så min gamle hjerne vidste mere end min nuværende danske hjerne kunne finde på.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.