17. Maj 2020

Endnu en kold dag, cirka 8 grader med ret hård vind og nogle byger. Jeg havde ikke taget et billede i dag, og tog derfor nogle billeder om aften, og ovenstående billede er blevet dramatiseret i GIMP.

Det minder mig om hvor sjovt og interessant det er at lege med billeder og stemninger. Det burde man oftere gøre, da det kan tilfredsstille en spinkel kreativ gen et eller andet sted.

Dagen bod dog på en rigtig naturoplevelse. Vi var i gang med at spise morgenmad, og ser som altid ud over haven, da vi pludseligt ser en skovspurv i stor fart flyve ind mod vinduet. Vi åbner terassedøren for at se om vores værste anelser bliver bekræftet, og ser med det samme en grå rovfugl glide gennem vores have, fra huset til havens kant. Jeg når lige at se at den har en lang hale, med nogle hvide felter på slutningen af halen, men ellers var den helt grå, og cirka på størelsen af en falk.

Skovspurven fandt vi ikke med det samme, da den havde skjult sig under en legetøjslastbil, som tilfældigvis stod parkeret under vinduet. Kun fuglens hale var synligt.

Vi lod fuglen være, og da børnene kort tid efter gik udenfor, var den væk. Så den har sikkert kommet sig over slaget, og havde kunne undgå den grå rovfugl – en Spurvehøg.

Sandsynligvis var spurvene gået i panik da de bemærkede Spurvehøgen i nærheden, og derfor fløj den ene nok mod vinduet, noget som heldigvis sjældent sker. Spurvehøgen havde efterfølgende nok fået sig en nemt bytte, hvis ikke der stod en lastbil parkeret, og hvis ikke terassedøren blev åbnet af en forundret familie.

Vi så Spurvehøgen flyve forbi senere på dagen, men jeg håber at den kommer igen en gang, og bliver lidt længere.

Fiskehejrene er begyndt at opføre sig lidt anderledes i denne uge. Normalt flyver de i en direkte linie fra et punkt til et andet, men i øjeblikket drejer de ofte rund omkring, før de flyver videre, for at vende lidt rund igen. Nogle gange tror man endda at det er en røvfugl over skoven, så meget som den kan dreje rundt i luften. Som om de leder efter noget, eller orienterer sig. Er det måske fordi nogle har unge nu, og leder mere kreativ efter føde?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.