16. Maj 2020

En noget koldt dag, regn, vind, men også længere tøre perioder. Jeg var ud med børnene i haven i en time eller 2.
Der var ikke meget liv at se på denne dag, men da jeg besluttede mig for at hente min kamera for at tage i det mindste et billede, fandt jeg denne flue på kompostbeholder.

Og som altid er en tilsyneladende almindelig flue meget mere interessante end først antaget. Jeg kan ikke huske at jeg har set sådan et lille hoveded på en flue før, og er bagkroppen ikke helt anderledes end ved almindelige fluer:

Så jeg glæder mig til at eventuelt kunne lære mere om den.

Ellers var der en hurtigt kig ved Stilling sø, mens konen handlede ind. Med kun en kikkert med lykkedes alligevel at se Toppet lappedyker, mange landsvaler (jeg tror jeg holder mig til 50, men det var sikkert langt, langt flere), Gråand, Fiskehejre, Skarv og Knopsvaner.
Der var et andet par ænder midt på søen, som sov, og var derfor svært at genkende. Men mon ikke det var et par troldænder.

Og så kom der 4 grågæs forbi vores hus, som jeg lige nåede at tage et billede af. De var for langt væk til nogle rimelige billeder, men det var dejligt at se dem.

Vi har købt noget blandet fuglemad til foderbrættet igen, og jeg er spændt på om det giver nogle ændringer i arter. I øjeblikket, med solsikkekerner og havregryn, er det Grå- og skovspurvene, Dompap, Musvit og Blåmejse som er der hele dagen. Og måske pga havregryn, er der pt også nogle Råger og Husskader som kigger forbi nogle gange hver dag.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.