15. Maj 2020

Sikke en held at jeg opdagede tre (mindst) Stenpikker på en mark ved Yding. Det regnede og blæste, og jeg skulle vente til regnen var forbi inden jeg ville tage mit kamera frem. Det lykkedes i hvert fald at få et billede hvor fuglen kan genkendes.
De var ikke så synligt, men når man først fik øje på dem kunne man forholdsvis nemt se farvene af hannerne.

Her til aften så jeg nemligt at hunnerne ser anderledes ud, og er nok lidt sværre at se og identificere. Så nu ærgrer jeg mig lidt over at jeg ikke tog mig god tid til at se på Stenpikkerne i længere tid. Jeg havde endda en teleskop-kikkert med (dog uden stativ), men syntes ikke at jeg havde så meget brug for det i dette vejr, da jeg godt kunne se hvilken art fuglen var (med hjælp af DOF fuglebog app).

Og jeg var på vej til Yding Skov, hvor jeg håbede på at være så heldigt at se spætter eller endda høre en Gøg, så jeg var nødt til at vælge, og jeg valgte klart skovens beskyttelse mod regn og vind.

Der tog jeg mig god tid, og øvede mig igen i de forskellige fuglesang, fordi de små sangfugle er svært at se i sådan et skov med blad på.

Min app. som kan give mig en hint om hvilken fugl jeg hører, kan jeg ofte godt bruge. Fordi det i det mindste kan give en fingerpeg om hvor jeg skal se (op eller ned), og om jeg vil bruge tid på det.

Følgende sang kendte jeg ikke:

Men nu ved jeg hvorfor DOF vil undersøge ældre medlemmers muligheder for at kunne tælle fuglekongen med. Det er en højt tone, som jeg faktisk var glad for at kunne høre.
Det var appen som fortalte mig at det er en fuglekonge, og samligninger på nettet giver også klart den indtryk. Det kom fra oppe i nåletræer, det passer sikkert også. Plus at jeg undrede mig over at der kom flere “mus-agtige” korte pibe lyde fra en granskov, ret højt og klart, som jeg var sikker på at det var fra fugle.
Mon ikke det også var fuglekongen.

Der var også især to planter jeg lå mærke til, denne Krybende Læbeløs og en Engnellikerod.
De var så iøjnefaldende at jeg ikke kunne lade være at tage et billede af dem. Så lærer jeg måske alligevel også noget om planter.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.