15. Juli 2020

Aften gåtur til Kejsersbakken i Rebild Bakke.

Undervejs denne Almindelig Rovedderkop i hedeområdet.

Det var ellers stille, jeg mødte ikke nogen, på trods at det er højsæsonnen. Mon ikke fordi det var spisetid for mange Mennesker. Der var en Gulspurv, en Gærdesanger og en Ringdue på hedeområdet på vej til Kejsersbakken.

På vej tilbage tog jeg en sidevej, og stod jeg stille i 20 minutter på et sted lidt længere fra stien. Det virkede til at vøre totalt stille. Meget iøjnefaldende. Jeg kom til at tænke på at os moderne Mennesker næppe hører hjemme i den stille natur. Vi vil have selskab af alt muligt lyd som vi selv producerer, og langt de fleste vil se og høre hinanden.

I de tyve minutter hørte jeg en ko, et får og en gulspurv længere væk. Til sidst var der også et svagt hammeren på en træstamme, som nok kom fra en Spætmejse.

Da jeg gik iggennem et lille stykke skov for at komme til markene ved campingpladsen, fløj der, i det mere end halvmørke skov, pludseligt en Musvåge foran mig. Den gled som en skygge, uden at bevæge vingerne under trækronerne mellem træstammerne.
Og såmænd en Rødhals aktivt i gang med at finde føde, kun synligt i mørket gennem min ret lysstærke kikkert.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.