14. Juni 2020

De er igen svært at vælge dagens billede som kan starte blogposten, men jeg vælger denne måge, som jeg umiddelbart mente var en stormmåge, men som de første to indifikatorer på iNaturalist bedømmer som “måge”, og den sidste som sølvmåge. Det er i hvert fald et rimeligt flot billede, og repræsenterer dagens forsøg på at få nogle obsertioner af måger.
Landmanden begyndte nemligt at slå græsset på has mark, er der kom nogle måger forbi til at se på det. Der var i hvert fald nogle hættemåge, denne “måge” og en stor måge som jeg gik ud fra er en sølvmåge.

De første to identificator på iNaturalist som mente at den stormmåge skulle identificeres som “måge”, har ikke sagt noget om denne store måge. Så det ved de umiddelbart ikke måske.
Men skulle tro at der findes et navn for dem som kan finde ud af det med måger… mågeolog?
Heldigvis kom der en mågeolog forbi, som mente at det er en sildemåge, og det giver god mening. Den er nok for stor og grov til at være en sølvmåge.

Så, ok, dagens måger er en sølvmåge, en sildemåge og en hættemåge. Ikke dårligt.

Dagens højdepunkt var dog nok at der var en Rød Glente som fløj rund og ledte efter mad på marken i mere end et halv time. Den kom aldrig helt tæt på, men var dog meget godt synligt, og fløj ofte lavt over jorden.

Og begge musvåge kom også forbi for at se hvad det var for et spektakel.

Ellers har jeg 11 observationer klar af insekter, men jeg når ikke at lægge den på iNaturalist i dag. Det bliver så til i morgen.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.