13. Juni 2020

Endeligt lykkedes det at tage et billede af en Dobbelbåndet Svirreflue. Senere om aften, omkring klokken 20, var der mange omkring en busk i et hjørne af haven. Og de sad stille, heldigvis, fordi jeg havde set flere allerede, men kun i luften.

Familien ledte i skoven også efter en Pantersnegl, fordi den mangler jeg endnu i 99 arter, Vi fandt ingen, men der var en hel del snegle at se, hvoraf det lignede at 95% var Ibirisk Skovsnegl (Dræbersnegl).

Sønnen fandt denne:

Som AI i iNaturalist angiver kunne være en Skovpantersnegl – det vidste jeg ikke at den også fandtes – men som nok snarer er en almindelig sort skovsnegl med nogle hudafskrabninger. Vi må se.

Faktisk så jeg også en Solsort som forsøgte at spiste dræbersnegle. Det var åbenbart ikke så nemt. Hun slå den på grasset, og slæbte den i næbet frem og tilbage, fra højre til venstre og tilbage over jorden. Det gjorde hun flere gange i aften, det ligner som om hun ville åbne den for at kunne spise den.

Jeg tænker meget på det fine artikel i Kristeligt Dagblad endnu, men desværre er den ikke længere helt frit tilgængeligt.

Jeg fandt dog videoen på vimeo, som fortæller lidt af historien og viser de fine tegninger:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.