11. Maj 2020

Den nye vildtvoksende Ask i midten af vores have, er nu endeligt begyndt at vise nogle blade. Det er et af de seneste planter til at gøre det.

Og det er egentlig ret fint, fordi de tomme gren har været et godt sted for fuglene og dermed for fugleobservatører, selvom jeg ikke har set et specialt art på dem.

Man siger at Ask vokser enormt hurtigt, og kan blive op til 40 meter højt. Ikke et egnet træ til en villahave altså. Men indtil videre er jeg så naiv til at tro at jeg bare kan save den den eller om hvis den truer til at blive for stor.

Vi har brug for skygge i vores have, og den står det helt rigtige sted. Så lad os se.

Jeg fik en mail som fortælte mig at den nye naturbasen.dk er gået i luften. Grunden til at jeg valgte iNaturalist som base var at fugleognatur.dk virkede alt for gammelt og grimt til mig. Og jeg havde svært ved ideen om at man mere eller mindre selv skal sige hvilket art en fund er, før man kan inberette det. Man kan sagtens få hjælp til at indberette det, men så skal man spørge i et forum.

iNaturalist virkede venliger for en nybegynder som mig, fordi man bare kan oploade et billede, en AI kommer med nogle gode forslag om hvilken art det kan være, og nogle bruger klikker ja eller nej til mit forslag.

Der er dog klart et hav af god information på fugleognatur.dk, noget som man savner i iNaturalist. Så jeg bruger det meget til at verifiere observationer.

Og nu at der er kommet et helt ny hjemmeside bliver jeg godt nok interesseret….
Så jeg skal nok udforske denne nye hjemmeside.
Det er faktisk ret spektakulært for dansk natur, en hel nydesignet citizen science artsportal.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.