12. Maj 2020

Dagens flotteste billede, vil jeg mene. Fra en længere tur i skoven, hvor jeg gik meget langsomt. Jeg tror nok at jeg brugte 3 timer på at gå en strækning der kan klares i lidt over 10 minutter. Mit tempo var faktisk så langsomt at jeg fik ondt i kroppen, da musklerne blev stiv.

Men jeg fik set en hel del rødmus, det vrimlede nogle steder med mus. Så man kan undre sig over om ikke der kommer flere rovdyr til området. Jeg kender ikke til en ræv i skoven, men der er ofte musvåge og tårnfalk omkring.

Og dagens absolut største oplevelse:

Jeg var i gang med at se på en gærdesmutte, som gemte sig bag nogle blade, og stod derfor stille bag et træ. Da jeg tog kikkerten ned kom der en orange fugl flyvende som landede på en gren, tæt ved bækken. Stien jeg gik/kravlede på var en del højere end bækken, så jeg skulle se nogle meter ned for at se fuglen. Og med kikkerten for øjnene var der ingen tvivl, fuld orange bryst og bug, knaldblå på ryggen og en lang, spids næb: en Isfugl – midt i skoven!

Der er nogen som har meldt ud at der var engang en isfugl i skovene ved Vestermølle, men jeg mente nærmest at det måske var en fejl, eller en upræcis lokation. Men nu så jeg det altså selv.

Det tog mange minutter før jeg bevægede mig igen, og jeg havde lyst til at kunne fortælle nogen at jeg lige havde set en isfugl i skoven.

Syndt at jeg ikke fik et billede af den, fordi den var klart indenfor kameraets rækkevide, og isfuglen sad helt synligt på en gren uden blad. Men jeg fumlede for længe (nok lidt nervøs) til at kunne få ordentligt fat i kameraet i tæsken, og efter i alt nok lidt under 10 sekunder var fuglen fløjet igen.

Det er også et spørgsmål om hvad jeg vil, er det kikkerten og den personlige oplevelsen som er mest vigtigt, eller vil jeg kunne vise det til andre og til mig selv og skal kameraet derfor først hives frem.

Jeg begynder mere og mere at vænne mig til at det er det første, den her og nu oplevelse, som er det vigtigste. Lister, beviser og andre burde nok komme på en god anden plads. Eller ifølge min motto: Values – not goals: hvis man elsker at gå rundt i naturen skal man ikke fortabe sig i mål og meninger.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.