10. Oktober 2020

En kort familietur i Illerup Ådal. Sønnen fandt denne bille i grasset, og jeg har så på fornemmelsen at jeg burde vide hvad det er. Det ligner lidt en Ellebladbille, men det er det nok ikke. Så jeg er spændt på at se hvad iNaturalist siger.
Edit: Det blev til en Rækkepunkteret Guldbille (Chrysolina oricalcia)

Det mest iøjnefaldende var nok mindst 2 tårnfalke som drejede rundt om hinanden mens de skreg højt. Og især det sidste, at de skreg, var interesant, fordi jeg kun har hørt lyd fra en tårnfalk 1 eller 2 gange. Men disse to eller tre var fuld optaget af hinanden, og skrattede på livet løs.

Hjemme på indkørsle fik (igen) sønnen øje på en stor flok trækkende grågæs, og selvom gruppen var half forsvunden bag husene, viste billederne stadigvæk 271 grågæs.

Det er lidt skuffende at der kun er 3 observationer i Skanderborg Kommune i DOF-Basen, på sådan en superfint, stille og solrigt efterårslørdag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


OM OREWOET

Familiefar, ser på fugle fra terrassestolen og i den lokale natur. Holder også lidt øje med alt andet liv.
Bor i Skanderborg Kommune


Kategorier:


99Arter Anebjerg Bogfinke Boligbirding Boligfugl DOF Egern Flagermus Fotografi Fugle Grågæs Gråspurv Gulspurv Haven Hvid Vipstjert Hvinand Hættemåge iNaturalist Jernspurv Kamera Lydoptagelse Matrikelart Mossø Mus Musvåge Ravn Rød Glente Rødhals Rødstjert Rørhøg Sjagger Skanderborg Sø Skarv Skovskade Skovspurv Solsort Spurvehøg Spætmejse Stillits Stor Flagspætte Stormmåge Stær Sumpmejse Sølvmåge Tornirisk Tornsanger Tyrkerdue Tårnfalk Video YouTube