10 Juli 2020

Ved rengøring af indkørslen fandt jeg 7 forskellige biller, hvoraf disse er to af dem. Af de 7 kunne jeg kunne kun genkende Håret Markløber, men disse løbebiler er sikkert ikke en nemt område at identificere. Som de siger på Tysk: “Mal sehen.”

Dagen startede ellers med en mulighed for at se på fuglen fra matriklen. eBird er en stor site for fugleobservationer, som er god til at forklare at man helst vil have komplete lister, hvor man har noteret alle fugle man har set i en kort tidsperiode eller et kort gåtur. Komplete lister er nærmest en must. Det vil jeg også gerne prøve, da det giver et godt billede af en situation på et kort tidspunkt. Man får virkeligt et indtryk af hvordan situationen så ud.

Så i dag blev det til præcis 1 time fugleobservationer – stort set kun – fra terassen. 15 arter blev det til, hvoraf 3 Musvåge, cirklende højt i en luftstrøm/termik:

Heldigvis kom der også en Gærdesanger igen, og en Munk – hun, med den fine brune isse. Så det blev til en ret fint liste.

Iøjnefaldende var at der trods alt på et tidspunkt var 5 skovspurve ved foderbrættet. Efter forskellige angreb af Spurvehøgen var jeg lidt spændt på hvor mange spurve der var tilbage, og hvordan de ville opføre sig. I går var de klart ret nervøst, og fløj de mere omkring foderplatformen end at de var på den. I dag gik det bedre, men det var ikke den stor gruppe, med pibende unge på terassen som i dagende før angrebet. Kun 1 gang var der 5, ellers var der mest kun 2 ad gange.

Kirsebærtræet er så snart spist tom for kirsebær. Der bliver nok ingen kirsebær som hænger længe nok på træet. Efter Rågerne og Husskade, er det nu mest Solsorte som spiser de sidste kirsebær, og de lader sig ikke så hurtigt forskrække af håndklap eller skreg.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.