6. Maj 2020

Endnu en ny art for i år, en tornsanger, der hvor jeg forventede at finde en løvsanger. Det er så godt at hive kikkerten op for en sikkerheds skyld, eller at tage billeder af fugle for så at finde ud af hvad det er for en.

Og nu har jeg også lært at en Tornsanger ligner en Havesanger meget. forskellen er minimal. Jeg tror jeg husker at hvide felt på halen, lyse ben og næb tyder på Tornsanger.

“Tornsangerens sang består af en kort række kvidrende toner uden fast motiv, men med en fast rytme, der er beskrevet som Vil I, vil I bare se.”

Bron: Dof’s beskrivelsen af Tornsanger

Der var mange Aurora sommerfugle på turen i dag, jeg så nok cirka 10 af dem på min lidt hurtige tur.
Og det vrimlede med Skovhårmyg.

Jeg brugte teleskopen i dag uden stativ, nærmest bare for at se om det giver mening ude i felten. Og det synes jeg det gør (især når man nu alligevel har sådan et letvægts stativ som jeg har – og det blaser). Så jeg er glad for teleskopen, og bliver det nok mere og mere.

Jeg hørte del 2 af podcasten “The Stubborn Light of Things” af Melissa Harrison, en stille naturpodcast en kendt naturforfatter (er det et ord?). Ligesom ved del 1 var jeg også nu meget imponeret over podcasten. Den fungerer godt, indholdet er fint tilrettelagt, interessant og med en følsom undertone.
Meget inspirerende, og det minder mig om at jeg skal fortsætte med at skrive min dagbog og korte notater i et hefte. Fordi det er så fint at være opmærksomme.
Det er også i øjnefaldende at sådan en podcast ville være dejligt på dansk. Der findes nogle programmer på radio, internet og fjernsyn, men der må sikkert være plads til så dejlig en podcast som Melissa Harrisons.

Jeg så flagermus for en uge siden. Desværre ikke omkring vores hus.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.