6. August 2020

Tur til Hørret Skov i dag, egentlig fordi det ligner på kortet at der er vand i midten af skoven. Det er der også, men i hvert fald om sommeren er det kun en lille å.
På grund af det vand kom jeg egentligt mest for at se på fugle. Men det var svært at få nogle at se.

Det var derfor en god oplevelse at nå til et sted, og høre flere alarmkald, og så kunne genkende det som 2 Stor Flagspætte, 1 Spætmejse og 1 Gærdesmutte. Jeg skal virkeligt komme i gang med at øve mig mere på fuglestemmer, det er en fornøjelse at kunne.

Skoven var mange steder rigtigt fint, og jeg gik en længere tur end jeg nogensiden har gjørt i denne skov. Det overraskede positivt. Mest fordi der var mange sommerfugle og andre insekter.

For eksempel den Røde Blomsterbok i starten af dette indlæg, hvilken jeg til min forbavselse også så senere på dagen i haven, på garagedøren. Ser man 1, så ser man tit snart 2.

Sidste år fandt jeg 1 Tørvesilkesvirreflue, og det nåede jeg også dette år ved dagens fund af Tørvesilkesvirreflue nr 2 på livslisten.

Dagens tur kom lidt til at stå i tegn af en man som cycklede i skoven, fordi jeg faldt i snak med ham. Det blev til en hyggeligt og interessant snak som alt i alt tog 1,5 time, hvorefter jeg tog hjemme igen.

Men jeg havde i hvert fald lige nået at tage et billede af en Stor Flagspætte. Så de blev ikke kun hørt.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.